Kerkplein

Het Kerkplein wordt ‘het’ centrale plein van Haps. Het wordt een multifunctioneel plein; de kermis kan hier plaatsvinden (zie kaartje), net als andere festiviteiten in het dorp, maar op een gewone dag kan er geparkeerd worden op het plein. Het plein zal groener worden door een drietal grote groene stappen. In de huidige situatie zijn er 35 parkeerplaatsen, maar door een slimmere indeling kunnen er zo’n 16 auto’s extra parkeren. Dit is handig voor piekmomenten handig, zoals bij drukke momenten van de Stappert. Er komt geen strikte indeling van parkeerplaatsen, maar met subtiele details, bijvoorbeeld in de vorm van noppen, is het helder hoe te parkeren. 

 

Terug naar de kaart

Deel

Reacties

 • Wel vast blijven houden aan vergroting/flexibeler inrichting van het Kerkplein, zodanig dat je het deel Beerseweg erbij kunt betrekken. Je moet er voor de toekomst aan denken dat ook de functie van de kerk zich zal wijzigen. Naast een kleinere devotie-ruimte zou je kunnen denken aan concertruimte, expositieruimte , museum enz. waarbij je enig toerisme kunt aantrekken. En dat is levendigheid waarvoor het kerkplein optimaal dienst kan doen. Het zou voor de Dorpsraad goed zijn om samen met betrokken partijen nu al ideeën te vormen over de toekomst van de kerk. Er dient zich nu al een potentiele bestemming aan die mogelijk een deel van de kerkoppervlakte zou kunnen beslaan. Niet te veel angst voor overlast met de Kermis; 4 dagen/8 uur/jaar wat extra geluid moet niet het grootste probleem zijn. Daarbij is kermis in kleine dorpen m.i. een aflopende zaak, gelet op ontwikkelingen.
  16-4-2018 13:20:55
 • Ik weet niet of ik er vrolijker van wordt om de kermis voor de deur te krijgen.
  18-3-2018 23:29:33
 • Persoonlijk vind ik dit een prachtig plan, wat betreft de eventuele uitvaart met een kermis zou je de archieven van de pastorie kunnen raadplegen hoe vaak dit is voorgekomen.
  8-3-2018 21:34:26
 • ik ben het alweer eens met dhr van de Kerkhof, door geen parkeervakken aan te geven, wordt er waarschijnlijk niet efficiënt geparkeerd. je zou de 'groene zone' aan de kant van de beerseweg op kunnen schuiven richting het raadhuisplein waardoor het plein groter wordt. je zou ook het hele plein als een soort badkuip aan kunnen leggen, eventueel met ondergrondse regenwaterberging. het kerkplein ligt immers wel op dezelfde hoogte als de kerkstraat. de kermis op dit plein, daar heb ik wel mijn vraagtekens bij; wat nu als er een uitvaart is tijdens een van die dagen? lijkt me vreemd om dan de kermis of bijvoorbeeld het tuinfeest voor de kerk te hebben staan.
  8-3-2018 19:39:17
 • Het is een mooi ontwerp waarbij het dorpse karakter erg versterkt wordt. Nu is Haps naar mijn mening een dorp met een doorkruisende provinciale weg. Het plan: De speelsheid met de "stappen", alles één niveau, veel groen, betere inrichting parkeren en gebruik van mooie materialen als klinkers zijn (mooie) keuzes. Het is goed om voor- en nadelen hiervan in kaart te brengen opdat iedereen hier een overwogen mening kan vormen. Het zou naar mijn idee jammer zijn de kans onbenut te laten door de weg te laten zoals deze nu is: asfalt, verhoging fietsers en recht.
  8-3-2018 14:42:11
 • Gelikt plan. Boomgroepen wel fors aangezet met hoge banden. Wel parkeervakken aanbrengen anders ben je de extra parkeerplekken meteen kwijt.
  7-3-2018 11:36:07

Plaats een reactie