Marijkeplein

Het Marijkeplein wordt ingericht als een groene plek; je kunt het zien als een tuin. De toegankelijkheid van de Kerkstraat naar het Marijkeplein wordt vergroot; de insteekparkeerplaatsen verdwijnen en een groene stap verbindt de gebieden met elkaar. De ‘tuin’ wordt ingericht met gras en enkele paden van halfverharding. Midden op het plein wordt een ‘Hapse stap’ neergelegd. Deze stap is verlaagd (ongeveer 1.20m) en kan dienen als amfitheater. Hier kan bijvoorbeeld les worden gegeven in de openlucht of hier kan een muziekvereniging een optreden geven. Daarnaast kan deze plek dienen als opvang voor water bij extreme regenval. Rondom het amfitheater stellen we rozenperken voor en de ‘tuin’ is omringd met hagen. Het kunstwerk van Haps, met hanen, kippen en kuikens, kan hier ook een plek krijgen.

Parkeren kan langs de weg, hier is voldoende ruimte en de bushalte is verplaatst van het Marijkeplein naar de Loswal.

 

Terug naar de kaart

Deel

Reacties

  • Doe maar niet, dat amfitheater. Het Marijkeplein is van oudsher de plek voor de kermis, het tuinfeest en de rommelmarkt. Graag zo laten dus. Bovendien; verwachten jullie nou echt dat de ouders die hun kinderen 's morgens met de auto bij de school afzetten op de loswal gaan parkeren? Echt niet. Die parkeren zo dicht mogelijk bij school, dus op het Marijkeplein (plek of geen plek). Ook met evenementen in de sporthal en in de kerk wordt er veel op het Marijkeplein geparkeerd. De loswal is dan veel te ver weg. Ik stem er voor om het Marijkeplein zo te laten als het nu is. (NB: er wordt gesproken over een "voorlopig definitief" ontwerp; is dat nu voorlopig of is dat definitief? Allebei kan niet!)
    3-4-2018 14:56:39
  • Ik vind de aanleg van een amfitheater best wel een aardige vondst, maar gebruik de verlaagde stap niet als tijdelijke waterberging. Gaat altijd fout. Het kunstwerk van HOPS (Hanen en Hennen) dient wel in het zicht van de hoofdroute te blijven en zeker niet weggestopt te worden. Vertegenwoordigd ook een karaktertrek van Haps (levendigheid, saamhorigheid en feestelijkheid. Als lid van HOPS (oprichters van het kunstwerk)verwacht ik hiermee de mening van het merendeel der leden te vertolken. Zal in een vergadering zeker over gesproken worden.
    12-3-2018 16:35:23
  • mooi plaatje, maar heeft er ook iemand over nagedacht dat het marijkeplein hoger ligt dan de kerkstraat en het kerkplein? niet zo handig om water in te laten lopen, dus... nog even over wateropslag; als je nu de capaciteit van de rijbaan van de kerkstraat neemt, kan daar per strekkende meter weg ongeveer 600 liter water op staan. de paar kuub die je in zo'n amfitheater kunt opslaan (je kunt immers niet dieper graven dan het grondwater), zetten niet echt zoden aan de dijk bij een heftige bui. ook wordt de oprit van de firma Weemen gebruikt door vrachtauto's die nu het plein gebruiken om er in te kunnen draaien, is daar ook iets voor bedacht?
    8-3-2018 19:33:35

Plaats een reactie