Raadhuisplein

Het Raadhuisplein blijft nagenoeg hetzelfde. Toch kan het plein, door een paar kleine ingrepen, meer verbonden worden met rest. We stellen daarom de volgende ingrepen voor:

 • Het Raadhuisplein wordt tweerichtingsverkeer. Dit is mogelijk omdat de aansluiting op de Kerkstraat gelijkwaardig wordt (zie kaartje).
 • De parkeerplaatsen aan de zijde van de Kerkstraat worden verplaatst naar de Burgemeester van Hultenstraat en dit stukje weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer (zie kaartje). Zodoende wordt het kruispunt van het Raadhuisplein en de Burgemeester van Hultenstraat veiliger. In de huidige situatie wordt dit kruispunt als onveilig ervaren.

Door deze ingrepen wordt niet alleen de verbinding gelegd met de andere pleinen, maar kan ook het terras van IJs en Spijs, net als de voorruimten van de Spar* en het kinderdagverblijf aantrekkelijker worden ingericht. Daarnaast komen er meer parkeerplaatsen beschikbaar.

*Het laden en lossen van de Spar kan nu gedaan worden via de Kerkstraat.

 

Terug naar de kaart

Deel

Reacties

 • Graag zou ik zien dat er ruimte wordt ingericht voor een fietsenstalling in de nabije omgeving van Ijs en Spijs. In de zomer staan er soms tientallen fietsen geparkeerd rondom de brievenbus tegenover Ijs en Spijs of wordt de toegang tot mijn oprit gebruikt als fietsenstalling, waardoor ik regelmatig word ingeparkeerd . Verder kan het plantsoen bij de brievenbus wel een opknapbeurt gebruiken, deze wordt nu te vaakt gebruikt als vuilnisbelt. Met vriendelijke groeten, Ingrid Derks Raadhuisplein 1
  26-3-2018 13:20:24
 • De inrichting van het Raadhuisplein houdt op bij IJs & Spijs. Even verderop in de Burg. van Hultenstraat ligt De Schittering. Veel bewoners maken gebruik van een rollator. Om goed te kunnen lopen op de 'ronde' weg moeten de ouderen met hun rollator midden op de weg gaan lopen. Het zou te overwegen zijn om dit deel van de Burg. van Hultenstraat tot aan de Past. Hermansstraat mee te nemen in het plan, zodat mensen met een rollator veiliger kunnen wandelen naar de SPAR, pinautomaat, kerk, etc. 23-3-2018
  23-3-2018 20:31:03
 • Op deze tekening zijn veel parkeerplaatsen voor auto's maar komen er ook plaatsen om fietsen te stallen want daar is bij ons veel behoefte aan in de zomer. Verder zijn wij wel heel content met het feit dat alles overzichtelijk en vlak wordt voor ons terras.
  8-3-2018 21:26:37
 • aangezien er tussen de geparkeerde auto's, koetje boe, de spar en de school veel loopverkeer zal zijn, lijkt het mij beter om de bestaande parkeerplaatsen te verhuizen naar de kant van de spar. dan hoeven er bijna geen mensen over te steken en zou je 1 duidelijk voetpad kunnen maken. hierdoor kan ook de bocht bij de 'rode brievenbus' krapper gemaakt worden waardoor de situatie voor Ijs en Spijs veel ruimer gemaakt kan worden. ook lijkt het opheffen van het eenrichtingsverkeer niet veilig. afhankelijk van de beplanting in de bakken aan de kerkstraat, kun je namelijk niet zien wat er achter loopt of fietst, wanneer je het raadhuisplein op wil rijden. bij eenrichtingsverkeer kun je ook schuine parkeervakken maken, waardoor er minder ruimte nodig is om de auto te keren bij het wegrijden.
  8-3-2018 19:21:54

Plaats een reactie