Basisschool De Bongerd

Het schoolplein wordt toegankelijker voor iedereen, terwijl de veiligheid geborgd blijft. De verschillende stappen zorgen voor de scheiding tussen plein en weg, tegelijkertijd zorgen ze voor groen en voor plekken waar gespeeld kan worden. De looproute loopt door de stapjes heen en er zijn meerdere toegangen tot het plein gemaakt. Deze doorgangen maken het gemakkelijk (en veilig!) voor voetganger en fietser om het plein op te komen, maar laat de auto niet toe. De stapjes aan de buitenrand van het schoolplein zijn groen ingetekend, dit zou als een (speel)grasveld ingericht kunnen worden. De centrale stap is ingericht als verblijfplek; de hoge randen kunnen gebruikt worden om op te zitten, maar hier zouden ook fietsenrekken geplaatst kunnen worden of speeltoestellen. Door de stapjes zo ver mogelijk naar de Kerkstraat te leggen en door het plaatsen van extra bomen en (lage) banden wordt het zo goed als onmogelijk gemaakt om ‘wild’ te parkeren bij de school. Daarnaast stellen we bij de Loswal en langs het Marijkeplein meer parkeerplaatsen voor. In samenspraak met de school kan nog gekeken worden naar overige veiligheidsmaatregelen.

 

Terug naar de kaart

Deel

Reacties

  • Eens met de heren John Peeters en Jos v/d Kerkhof Nu zijn de kleine openingen in een muurtje de scheiding tussen schoolplein en kerkstraat. Dit mag groen worden als het maar veilig en duidelijk is.
    1-4-2018 20:16:49
  • Door de ¨stappen¨ ook op het schoolplein te laten doorlopen en een open verbinding te ontwikkelen tussen schoolplein en openbare weg leert dat de ontwerpers geen idee hebben hoe kinderen tussen 4 en 12 omgaan met openbare ruimten. Elk kind verdient de geborgenheid van een eigen speelplek waar niet constant corrigerend moet worden opgetreden omdat (onzichtbare) grenzen te buiten gegaan worden.. De grote plantenbakken nemen de helft van het speelgedeelte in beslag. Zorg in ieder geval voor een bijpassende afscheiding. Het kan niet zo zijn dat het speelterrein naar achter de school verplaatst wordt; enige levendigheid aan de voorzijde is wenselijk en past bij het karakter van Haps. Maar dan wel beschermd.
    12-3-2018 15:50:29
  • heeft er iemand over nagedacht hoe je aan een kind van 4 duidelijk gaat maken dat hij/zij wel voorbij de ene, maar niet voorbij de andere plantenbak mag lopen of spelen? en zal ieder kind daar elke keer aan denken? Ook is er een hele duidelijke eis vanuit de provincie dat er bij elke basisschool (niets te maken met de provinciale weg) van die grote 'lelijke' hekken moeten staan. verder vind ik de (op het kaartje zwarte) lijn op de weg tegenover het schoolplein verdacht veel lijken op een markering voor een parkeerstrook. ook is mij ter oren gekomen dat de gemeente niet het schoolplein wil gebruiken voor (ondergrondse) regenwateropslag omdat het niet hun eigendom is, maar meenemen in dit plan kan kennelijk wel???
    8-3-2018 19:10:30

Plaats een reactie