Loswal

Het grootste deel van de Loswal blijft nagenoeg zoals het is en kan blijven dienen als locatie voor bijvoorbeeld de vakantieweek. Voor het deel van de Loswal dat ligt langs de Kerkstraat, stellen we voor om het gebied meer in te richten als verblijfsgebied. Het Duits lijntje wordt zichtbaar gemaakt door de spoorlijn weer terug te brengen in het straatprofiel. Er zal ook een informatiebord komen over Haps en het Duits lijntje. Daarnaast stellen we voor om de ruimte meer open te maken door de bestaande struiken te vervangen door gras met bestaande en nieuwe bomen. Het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid (plus 10 parkeerplaatsen) en worden afgeschermd met een haag. De bushalte is verplaatst van het Marijkeplein naar de Loswal. Er ontstaat een plek waar je even kunt zitten en ontspannen, of om een overstap te maken op de auto. De grote boom midden op het plein is een boom met zitbank, een cadeau van Ebben aan het dorp. De plek wordt aantrekkelijker voor voorbijgangers en zal niet onopgemerkt blijven bij het binnenrijden van Haps. 

 

Terug naar de kaart

Deel

Reacties

  • Laat de bushalte waar hij is, is veel centraler.
    18-3-2018 23:41:41
  • Zoals Peeters schrijft is het niet verstandig om bushalte uit centrale deel te halen. Houdt de levendigheid in het centrum, ook met reizigers die even moeten wachten of uitstappen.
    15-3-2018 9:23:51
  • ik vraag me af hoe het idee is ontstaan om de bushalte te verplaatsen. lijkt me niet verkeerd om het verkeer 4 keer per uur af te remmen. ook valt het mij op dat er op de loswal regelmatig vrachtauto's staan om hun verplichte pauze door te brengen. als je die gaat weigeren, loopt de plaatselijke horeca misschien nog meer klanten mis. de nieuwe parkeerplaatsen langs de parallelstraat maken zou dit oplossen.
    8-3-2018 19:00:11

Plaats een reactie