Praat mee...

4B. Ruimte geven aan functies

In ons dorp liggen de functies aan de Kerkstraat best ver uit elkaar. Er is niet één centrale plek waar alles te doen is, maar er is eerder sprake van een verbindende lijn. Daarom is de herkenbaarheid van de lijn en het comfort, waarmee je van de ene plek naar de andere kunt lopen, belangrijk.

 

Aan de weg liggen een aantal cafés en restaurants. We denken dat het goed is als er ter plaatse van de horeca extra ruimte wordt gemaakt voor terrassen.

 

Discussie: Wat is uw reactie op het voorstel? Zijn er nog andere functies waar ruimte aan gegeven moet worden?

 

Deel

Reacties

  • Mijn voorkeur gaat uit om aan de kant van de horeca meer ruimte te creëren voor de terrassen en een gezelliger aanzicht en om aan de andere zijde een dubbel fietspad om de naar schoolgaande kinderen toch gescheiden te houden van het verkeer en in het bijzonder ook het agrarische verkeer.
    28-12-2017 13:29:03
  • Bij ruimte geven aan functies, denk ik nu niet meteen aan horeca, maar aan ondernemers in het algemeen, een gemeenschapshuis, de sporthal enz. Lijkt me belangrijker om te kijken hoe we alle functies in eigen dorp kunnen houden. Er mag een informatiepunt komen waar men info vindt over alle bedrijven en wat er te doen is in Haps, waar en wanneer.
    27-12-2017 18:36:59
  • In 4A wordt er gesproken over de inrichting van de Kerkstraat qua verkeer. Als deze 30 kilometerzone ook echt als een 30 kilometer wordt ingericht zou ik enkele plateaus toevoegen tussen de pleinen (drempels xxl) plus ruimte geven aan horeca. Door dit bochten-patroon wordt de snelheid ook gereduceerd. Wel vraag ik mij eigen af hoe je de ‘veiligheid’ waarborgt bij de horecagelegenheden? Met plantenbakken of bomen? Het lijkt mij hier noodzakelijk dat het wegverkeer gescheiden wordt van deze voorzieningen: hoe worden deze functies gescheiden?
    10-12-2017 13:46:14

Plaats een reactie